Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Akıllı Kıyafetlerin Devri Athos’la Değişiyor

Akıllı Kıyafetlerin Devri Athos’la Değişiyor
Kubilay Han Uluerim

Giyilebilir teknolojilerde artış gördüğümüz şu günlerde, pazarın çoktan ele geçirildiğini düşünebiliriz. Akıllı bantlar ve saatler konusunda bir eksiğimiz olmadığı kesin, fakat bu cihazların ortak bir noktası var: bileğe takılıyorlar. Peki neden daha gelişmiş ve rahat bir teknolojiye sahip olmayalım? Mesela akıllı kıyafetler.

Halihazırda piyasada olan veya tanıtımı yapılan akıllı kıyafetlere, Ralph Lauren’in Polotech’i, Lenovo’nun akıllı ayakkabısı, akıllı çorap Sensoria örneklerini verebiliriz. Gelecekte daha neler görebileceğimiz sizin hayal gücünüze kalmış, fakat şimdilik bu tarz cihazlar biyometrik ölçümler yapmakla yetiniyor.

athos-smart-clothes-wearable-technology-for-fitness

California merkezli bir şirket olan Athos, daha önce profesyönel atletler için geliştirilen akıllı kıyafetleri, günlük kullanım için özelleştiriyor. Dediklerine göre bu kıyafet, sizin sportif performansınızı olabildiğince arttıracak ve bunu başınızda bağıran bir antrenör olmadan yapacak. Satın aldığınız paketle beraber bluz, şort ve merkezi bilgi toplama ünitesine sahip oluyorsunuz. Kıyafetin içinde 20 EMG sensörü var. 8 tanesi şortta 12 tanesi ise bluzda bulunuyor. Ayrıca 6 kalp ritm sensörü ve 2 nefes sensörü bulunuyor.

Bu kadar biyometrik sensör sayesinde maksimum kalp ritmi, ortalama kalp ritmi, nefes alıp verme süreleri, yakılan kalori, çalışma ve dinlenme süreleri, kas kullanım şekliniz, denge ve egzersiz formunuz ölçülebiliyor. Bunların hepsi Athos Core adında bir üniteyle toplanıp akıllı telefonunuza Bluetooth ile yollanıyor. Telefonunuza yüklediğiniz uygulamada Live View adı verilen bir içerik var. Bu içerik sayesinde gerçek zamanlı olarak kaslarınızı nasıl kullandığınızı ve diğer verileri görebiliyorsunuz. Bu da sakatlanma riskinizi azaltıyor. Kıyafet ayrıca bedeni UV ışınlarından koruyor ve ter emici özelliğiyle sizi serin ve kuru tutuyor.

Linke tıklayarak Athos’un resmi tanıtımını izleyebilirsiniz.

Submit a Comment