Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Cupris, Yeni Geliştirdiği iPhone Bağlantılı Otoskop İçin Deneylere Başlıyor

Cupris, Yeni Geliştirdiği iPhone Bağlantılı Otoskop İçin Deneylere Başlıyor
Kubilay Han Uluerim

Ä°ÅŸitme problemlerini tespit etmeye yarayan iPhone baÄŸlantılı bir cihazın denemeleri, bu ay Medway’de baÅŸlayacak.

Cupris Health Otoscope’un 6 ay sürecek deneylerine 200 kadar hastanın katılacağı tahmin ediliyor. GeliÅŸtirilen teknoloji, deney boyunca kulak zarının resim ve videolarını çekecek. Çekilen bu görüntüler, daha sonra uzmanlara gönderilip teÅŸhis konulacak. Bu sayede, hasta gereksiz hastane ziyaretlerinden kurtulacak ve tasarruf saÄŸlanacak.

Deneye 3 farklı ortamdaki denekler katılıyor; hastane, bakım evi ve pratisyen ameliyatı. Small Business Research Initiative tarafından finanse edilen deney, kullanıcı kabul edilebilirliÄŸini kontrol edecek ve cihazın klinik deÄŸerlendirilmesine yardım edecek. Medway Maritime Hospital’da yapılacak deneyi, Medway NHS Foundation Trust’dan Danışman Cerrah Prof. Rahul Kanegaonkar yönetecek. Hastalar, bir hemÅŸire tarafından Cupris otoskop kullanılarak muayene edilecek. Daha sonra hemÅŸire, semptomlarla ve hastanın tıbbi geçmiÅŸiyle ilgili sorular soracak. Aynı zamanda Cupris tarafından iPhone için geliÅŸtirilen bir ses ölçer ile iÅŸitme testi yapacak.

”Bu deney, bize Cupris görüntüleri ve iÅŸitme testi kullanmanın, standart muayene yöntemlerine göre farkını gösterecek. Hastaneye gitmemesi gereken kiÅŸileri önceden belirleyebilmemiz gerekiyor. Bu sayede, hem zamandan hem de paradan tasarruf edeceÄŸiz.” diyor Kanegaonkar.

Submit a Comment