Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Budge Clinic Bulaşıcı Hastalıklar Hakkında Tele-Tıp Desteği Vermeye Başladı

Budge Clinic Bulaşıcı Hastalıklar Hakkında Tele-Tıp Desteği Vermeye Başladı
Kubilay Han Uluerim

Logan Regional Hospital ve Murray’deki Intermountain Medical Center arasında yapılan bir anlaşma sayesinde bulaşıcı hastalıkların tele-tıp ile daha iyi tedavi edilmesi ve kontrol altına alınması sağlanacak.

Logan Regional’ın sahip olduğu Budge Clinic, bu hizmet sayesinde pek çok kişinin Salt Lake’de yaşayan bulaşıcı hastalık uzmanlarıyla görüntülü iletişime geçmesini mümkün kılacak. Böylece zamandan ve paradan tasarruf edilecek. Budge Clinic yöneticilerinden Kris Larsen’ın söylediğine göre bu hizmet tıpkı Intermountain’ın Connect Care programına benziyor. Zira iki sistem de 24 saat boyunca bilgisayar, tablet ve akıllı telefon üzerinden danışmanlık hizmeti veriyor.

Logan Regional Hospital önceden de bulaşıcı hastalıklar için danışmanlık hizmeti verse de ayakta hastaların sanal ortamda doktorlarla görüşmesi Intermountain ile anlaşmasından sonra mümkün oluyor. Ek olarak doktorlar bu görüşmeler sonunda tedavi planları yapıp ilaç reçetesi yazabiliyorlar.

“Bulaşıcı hastalıklara sahip kişiler uzman doktorlara ulaştığında tedavi kalitesini ve elde edilen sonuçları arttırıp zamandan ve paradan tasarruf ederler. Tesislerimize bulaşıcı hastalık konusunda destek getirmenin önemini kavramada ve hedeflerimize ulaşmada bu programın bize yardımcı olacağını düşünüyoruz.”

– Intermountain Medical Center’dan Dr. Eddie Stenehjem

 

Kaynak:

Submit a Comment