Ameliyathanede Mobil Sağlık Uygulamalarının Kullanımının 3 Avantajı
Ameliyathane, hastanelerin en kompleks ortamlarından biri olarak bilinmektedir. Pek çok departman arasında gidip gelen hastalar için labirent gibi gelebilir çünkü klinik uzmanları ve personeller için iş akışı oldukça yoğundur, işlemler birbiri ardına dizilmiş domino taşı gibidir ve en küçük bir eylem bile, bir zincirin parçasını oluşturmaktadır. En ufak bir harekette gerçekleşen gecikme, zincirin diğer eylemlerini de olumsuz etkilemektedir. İşlemlerde temasla gerçekleşen hatalara, yanlışa ya da nefes alıp verme ile ilgili bir sorun oluşmasına ihtimal vermemek için yapılması gerekenler, birbiri ardına dizilmiştir. Bu yoğun ve kompleks işlemler, tüm komutların ve ameliyatın tamamlanabilmesi için şarttır. Mobil teknoloji de bu aşamaları kolaylaştırmak için var olan en uygun çözümlerden biridir.
Mobilite, komutları destekleyen ve tüm tarafların iş ve hasta akışını kontrol etmek için gerekli bilgiyi sunabilen 3 farklı avantaj sağlamaktadır:
1- Gerçek zamanlı, hasta merkezli operasyon görünümü:
Yoğunlaştırılmış operasyon esnasında, hasta farklı departmanlardan oluşan bir ekip tarafından tedavi edilmektedir. Buna ek olarak, personellerin ameliyat önlüğü veya radyoloji gibi ihtiyaçlarının karşılanması operasyonların etkili bir şekilde gerçekleşmesi için önemli rol oynamaktadır. Hastaya yapılan işlemler sırasında, ekipteki tüm personeller, hastaya neler yapılıyor, hangi işlemden sonra neler yapılacak gibi soruların yanıtları için, koordineli bir şekilde bilgi akışını sağlamak zorundadır. Bu gibi durumlarda mobil cihaz yardımıyla, herkese aynı görüntüyü vererek farklı departmanlar arasındaki iş birliğini daha kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Sonuç olarak, büyük bir olasılıkla hastalar, işlemler arasında etkili hareket edebilecek; personeller ise düşük olasılıkla ilaçların verilmesi gereken zamanları kaçıracaktır. Bu görüş, geniş alana yayılmış olan çeşitli hastalar ile personeller arasında oluşan şeffaf ve hasta merkezli yaklaşımın garantisini vermektedir. Bununla beraber, bir hemşire başka bir personelin 30 dakika önce sorduğu sorunun aynısını, hastaya tekrar sormak zorunda kalmayacaktır. Bu düzeyde bir uygulamanın hayata geçirilmesiyle de daha iyi bir hasta deneyimi, hastaya gönül rahatlığıyla verilmiş olacaktır.
2- Kapsamlı bir operasyon, olumsuz durumları azaltır ve etkili kararların verilmesini sağlar:
Hasta merkezli bakış, operasyon takımının, kaliteli ve etkili tedavi süreci içinde hastaya karşı düzgün tavırlar sergilemelerini sağlar. Ancak bazen, izlenen yol tüm ameliyathaneyi etkileyen bir düzenleme gerektirebilir. Örneğin, 09:30’da kapanması gereken ameliyathanedeki hastanın, operasyon sürecinin 09:35’te de devam ediyor olması, bunu doğrular. Gecikmenin sebebini belirledikten sonra, ameliyathanede planlanan bir sonraki operasyon için işleminizi tamamlamanız ve ameliyathaneyi boşaltmanız istenecektir. Eğer hızlı hareket etmeniz gerekiyorsa, gerçekleştireceğiniz eylemler, mobil görünümlü cep telefonu ile müdahale olmadan hızlandırılabilir.
Verimlilik artışı açıktır: Mobil cihazla operasyonu kuş bakışı görüntüleyerek verilmesi acil olan kararları verip ihtiyaç duyduğunuz kaynaklara hızlıca ulaşabilirsiniz. Ancak bazı soruların yanıtları sadece birkaç saniye sürecekse, bu gibi durumlarda birden fazla bölünmeyi göz önünde bulundurarak cihaz kullanımının gerekli olup olmadığına karar verilmelidir. Aksi taktirde zaman kaybı tahmin edilenden daha fazla olabilir.
3- Optimum iş akışı ve işlem protokollerini destekleyen bildirimleri önemseyin :
Ameliyathanedeki iş dağılımı hacmi nedeniyle, personeller, uzmanlar ve ekipler arasındaki iş bölümü karmaşıktır. Profesyonellerin ve personellerin hareketliliği göz önüne alındığında, mobil cihaz kullanımı, belirtilen iş dağılımına göre anında yapılması planlanan işlemlerin zamanında gerçekleşebilmesi için mükemmel bir çözümdür. Verimliliğin artırılmasını sağlayan ve ekiptekilerin doğru zamanda doğru yerlerde olmasına yardımcı olan mobil cihazlar, verimli çalışmaları desteklerken hastanın bölümler arasındaki ulaşımına da yardımcı olurlar.
Ameliyat hizmetlerinin geleceği, karmaşıklığı:
Gelecekte, ameliyathane ekiplerinin iş akışlarını güçlendirmeleri ve daha yoğun iş hacmiyle başa çıkmaları beklenmektedir. Bu da esneklik ve hareketliliğin kontrol edilmesi için daha çok komuta ve mobil cihaza ihtiyaç duyulacağını göstermektedir.
Submit a Comment