Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Dev Telekomünikasyon Şirketi Sağlık Endüstrisine Katkıda Bulunacak

Dev Telekomünikasyon Şirketi Sağlık Endüstrisine Katkıda Bulunacak
Buğrahan Ceylan

Verizon, şu an Amerika’daki en büyük kablosuz telekomünikasyon şirketlerinden bir tanesi. Çok gelişmiş alt yapıları ve tecrübeleriyle Amerika’da sağlık endüstrisine katkıda bulunmayı hedefleyen Verizon Mobile, sağlık alanındaki dijital gelişmeler ve güvenlik problemlerine de gerçekçi çözümler üretebilecek potansiyelde.

Günümüzde, iletişim ve veri transfer güvenliği sağlık endüstrisinin en fazla çıkmaza girdiği alanlardan bir tanesi. Sağlık uzmanları, güvenlik şüpheleri ve gizlilik kanunlarının kısıtlamaları yüzünden, tam olarak etkin bir şekilde sosyal medyayı, e-posta hizmetlerini ve SMS servislerini profesyonel anlamda kullanamamaktadır. Tüm bu iletişim seçeneklerinin gizlilik düzenlemeleri birbirinden farklı olduğu için, bilgi transferi konusu daha da karmaşık bir hal almaktadır.

Verizon’un gelişmiş alt yapısı ve tecrübelerinin sağlık endüstrisine nasıl katkıda bulunabileceğini açıklayan Verizon yetkilisi: “ Verizon denildiği zaman akla ilk önce kablosuz iletişim ve ağlar gelmektedir. Fakat bunun dışında şirketimizin 6 milyar dolar değerinde bir sağlık endüstrisi yatırımı da bulunmaktadır.  Bu endüstriye daha fazla dahil olarak, bazı çıkmazların çözüme kavuşmasını ve geliştirilmesini amaçlıyoruz.” diyerek şirketin izlemek istediği politikayı da anlattı.

Gizliilk ve güvenlik tıp alanında bambaşka bir öneme sahip olmaktadır. Verizon ise, 27 ülkede, Beyaz Saray’da ve Amerikan nükleer araştırmalarında tüm güvenlik ve gizlilik işlemlerini üstlenmiş durumdadır. Bu nitelikte bir tecrübe, sağlık bilgilerinin güncel iletişim cihazlarında (tablet ve akıllı telefonlar) nasıl depolanabileceği, transfer edilebileceği ve profesyonel anlamda işlenebileceği konusunda etkili çözüm yolları sunabilir.

Akıllı cihaz ve mobil iletişimin sağlık alanındaki güvenlik tehlikelerinden bir tanesi de, sağlık uzmanlarının hasta bilgilerini kendi mobil cihazlarında bulundurmaları ve kişisel bilgileri ile karışma tehlikesidir. Verizon geliştirdiği yeni bir yazılım sayesinde bu karışıklığın da önüne geçmeyi planlıyor.

Tabii ki bu alanda çalışmak isteyen tek firma Verizon değil, aynı zamanda AT&T şirketi de sağlık endüstrisindeki bu iş imkanının farkına vararak, kendi çözüm yollarını da sunmaya hazırlanıyor.

Sizce Türkiye’de tüm hastanelerin dijital dünyaya ve gelişmelere ayak uydurması için ne kadar daha süre gerekiyor?

 

Comments

Submit a Comment