Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Microsoft Kinect Teletıp Maliyetlerini Azaltıyor

Microsoft Kinect Teletıp Maliyetlerini Azaltıyor
Buğrahan Ceylan

 

U.K. Royal Berkshire hastanesinde Kinect teknolojisini rehabilitasyon sürecinin bir parçası olarak kullanan bir hasta.

Bilmeyenler için kısaca bahsedelim; Xbox 360′a bağlanan Kinect adı verilen bir sensor ile oyuncular hiç bir aparat veya cihaz olmadan tamamen kendi vücutlarıyla oyunların içine girebiliyorlar.

Şimdiye kadar Microsoft Kinect’in oyun sistemleri ile ilgili olan araştırmalar, bu oyunların hastaların rehabilitasyon süreçlerine nasıl katkıda bulunabileceklerini incelemekteydi.

Telementoring: Using The Kinect and Microsoft Azure to Save Lives adlı yeni bir araştırma, Microsoft Kinect’in teletıp dünyasında ciddi bir etki yaratabileceğini gösteriyor. Özellikle sağlık hizmetleri için harcanan giderlerin azalmasında ve muayene sıklığının düşmesi Kinect’in katkılarından birkaçı. Doktorun hastasıyla olan etkileşimi tümüyle dijital ortamda olduğundan dolayı hastanın enfeksiyon kapma riski de oldukça azalıyor.

Yapılan araştırma Kinect’in rehabilitasyon süreci maliyetlerinin ciddi oranda düşürebileceğini belirtiyor. Kinect’in vücut hareketlerini izlenme ve ses komutlarının kaydı gibi özellikleri de mevcut teletıp sistemlerinden daha tasarruflu olabileceği yönünde.

Arkansas Üniversitesinden Janet Bailey ve Microsoft’tan  Bradley Jensen,  International Journal of Electric Finance’da belirttiği ise oyun teknolojilerinin  sağlık hizmetlerinde çalışanların bilgilerinin, nerede ihtiyaç hissedilirse oraya kolayca taşınabilmesi ile ilgili kullanılabileceği.

“Kinect doktorlara elle müdahale yapmalarını ve dolayısıyla steril alanı bozmalarını engelleyerek , sistemi kontrol etmelerine olanak veriyor. “

Teletıp dünyasının tüm ihtiyaçlarını karşılayamasa da Kinect’in ne kadar etkili olabildiği kabul edilmesi gereken bir gerçektir. Ayrıca, yeterli teknoloji ve iletişim altyapısına sahip tüm branşlarda kullanılabililir.

Yapılan araştırmada ayrıca 25,000$’a varabilecek karmaşık sistemlerdense, bir diz üstü bilgisayar, yaklaşık 150$ maliyetinde olan bir Kinect, Microsoft Azure bulut sistemine bağlantı ve bir Office 365 hesabının aynı işlevi görebileceğini belirtiyor. Takdir edersiniz ki ortaya çıkan tasarruf azımsanmayacak ölçüde.

Belki de tüm bu araştırmalardan çıkarabileceğimiz ders, en basit çözümlerin, en karmaşık problemleri çözmemizde yardımcı olabileceği.

Comments

Submit a Comment