Tıp Fakültesi Adayları Sosyal Medyada Takip Ediliyor
Son 10 yılda iletişimi ciddi oranda artırma imkanı tanıyan sosyal medya, sadece arkadaşlarımızla iletişimde kalmanın yollarını değiştirmekle kalmadı; aynı zamanda prestijli okulların öğrencilerini seçme yolu ile hastane ve diğer sağlık hizmeti sağlayıcıların yeni işe alım yollarını da değiştirdi. İşte tam da bu sebepten dolayı potansiyel ve mevcut tıp öğrencilerinin Facebook, Twitter, Instagram ve diğer sosyal medya kanallarındaki paylaşımlarının güncel ve anlaşılabilir olması çok önemli. Prestijli okullara başvuran adayları etkileyen faktörler göz önüne alındığında; özellikle başvuru kabulüne karar verilirken dikkate alınan bazı hususlar şunlar:
Tıp fakültesi kabul bölümlerinin %32’si adaylar hakkında bilgi edinmek için Google’a başvururken, %22’si adayların sosyal medya sitelerini ziyaret ettiklerini söylüyor. Araştırmalar profesyonellerin %42’sinin sosyal medyada kabul kararını olumsuz etkileyecek verilere rastladığını ortaya çıkardı.
Çevrimiçi inceleme, başvuru mektubu ile bitmiyor. Staj ve önceki iş deneyimlerinizin web araştırmaları da kabul merceği tarafından yapılıyor. 1000’den fazla işverenle yapılan ankete göre:
Profesyonellerin %92’si nitelikli adaylar hakkında bilgi edinmek için LinkedIn’i kullanırken, %66’sı Facebook, %54’ü de Twitter’dan edindiği verilerden faydalanıyor. Profesyonellerin %40’ı başvuru yapan adayların, hemşirelerin, doktorların ve diğer sağlık hizmeti görevlilerinin sosyal medya profillerini gözden geçiriyor.
Ortamlarda var olan itibarınızı korumak ve mezuniyet sonrası seçtiğiniz tıp okullarına kabulünüzün, sosyal medyadaki duruşunuz nedeniyle olumsuz etkilenmemesi için WOLFPACC uyarıyor:
Bir sosyal medya hesabınız varsa onu kullanın. Uzun süre güncellenmemiş profillere şüpheli yaklaşılabilir. Ailenizle veya arkadaşlarınızla eğlenirken çekilmiş, elinizde içki bardağı olan fotoğraflarınızı paylaşmaktan kaçının. Aksi taktirde ciddiye alınmayabilirsiniz. Politik ve dini konularla ilgili belirli kesimleri rahatsız edeceğinizi düşündüğünüz paylaşımlarda bulunmayın. Eğitim ve profesyonel hayatınızla ilgili kararlarda bu gibi paylaşımlar özellikle dikkate alınıyorsa olumsuz etkilenmeniz muhtemeldir. Küfür etmeyin. Dahil olduğunuz grupları izleyin ve gönderdiğiniz hashtagleri özenle seçin. “İşimi sevmiyorum, yöneticimden nefret ediyorum.” gibi paylaşımlar olumsuz mesaj verebilir. Birden fazla sosyal medya hesabınız varsa bilgilerinizin ve iş tecrübe sürelerinizin tutarlı olmasına dikkat edin. Yazım, dil bilgisi ve cümle yapısı hatalarından kurtulmak için yazınızı iki kez kontrol edin.
Unutmayın, klavye başında anlık ve olumsuz bir karar hızla yayılabilir ve tüm izlerini silmek imkansız olabilir. Gelecekteki konumuzu belirleyecek, hedeflerinize doğru yollardan ulaşmanızı sağlayacak şanslarınızı şimdiden koruma altına alın.
Submit a Comment