Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Doktorlar Mobil Uygulamalara Güvenmiyor mu?

Doktorlar Mobil Uygulamalara Güvenmiyor mu?
Ceren Gülpınar

Doktorlarla gerçekleştirilen bir anket çalışmasından elde edilen sonuçlara göre, tedavi önerileri her zaman olumlu sonuçlara sebebiyet vermemektedir ve düşünülenin aksine, hekimler çevrimiçi tanıları yararlı bulmamaktadır. Günümüz koşullarında daha çok hasta doktora gidiyor ve sağlık uygulamalarından elde ettiği bilgilere dayanarak kendi için belirlediği tedavi yöntemini doktorundan talep ediyor.

İngiltere’de gerçekleştirilen ve doktorların katıldığı bir ankette, ankete katılan hekimlerin 3’te birinin, kendi reçeteleri için öneride bulunabilecek kadar bilgi sahibi olarak doktor ziyaretinde bulunduğu tespit edildi; ancak, %5’ten daha düşük orana sahip bir grup doktor da, bu durumun çok yararlı olmadığını savunuyor.

Günümüzde Apple ve Samsung gibi teknoloji firmaları, kullanıcıların sağlık takiplerinde bulunabilmeleri için teknolojik yatırımlarını arttırmaktadır. Artık doktorlar, dijital medya ve teknoloji aracılığıyla hastaların elde ettiği bilgi oranında yüksek bir artışın olduğunu söylüyorlar. Tüketiciler, fitness ve sağlıkla ilgili mobil uygulamalardan pek çok araştırma yapıyor ve doktorlarıyla iletişime geçmeden önce, ihtiyaçları olan bilgilere çok kolay bir şekilde ulaşabiliyor.

Sağlık Uygulamaları

mobil sağlık uygulamaları

Doktorlar, teknolojiyi yalnızca kendi ihtiyaçları için faydalı buluyorlar ve birçoğu, teknolojiyi internet araştırmaları yapmak ve edindikleri bilgileri meslektaşları ile paylaşmak için kullanıyor.

Kişisel tanı koymanın zor olduğu dönemlerde, ankete katılan hekimlerin pek çoğu, hastaların görüntülenmesi için teknolojinin faydalı olduğunu savunuyordu. Ancak şimdilerde, hekimlerin yarısından fazlası, sağlık uygulamalarının tedavinin başladığından emin olmak ve doğru tedavinin uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmek amaçlı oluşturulduğunu söylüyor. Konuyla ilgili profesyonellerden edinilen bilgilere göre, uygulamaların oluşturulmasındaki asıl amaç ise: Tanısı kesin olan hastalar için tedavi aşamasında uygulama kolaylığı sunmak. Uygulamalar, diyabetli hastalar için kan şekeri ölçümlemesi yapabiliyor ve hastalar kendi kan basınçlarını ölçerek takip edebiliyor.

Her ne kadar teknoloji sayesinde hayatımız kolaylaşsa da, konu sağlık olunca uygulamalara çok güvenmeyip hekim kontrolünde hareket etmekte fayda var.

Submit a Comment