Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

DarioHealth Akıllı Telefonlarımızı Şeker Ölçüm Cihazına Çevirmek İstiyor

DarioHealth Akıllı Telefonlarımızı Şeker Ölçüm Cihazına Çevirmek İstiyor
Özge Uçar

DarioHealth’in FDA onaylı teknolojisi, akıllı telefonlara takılan bir aparat sayesinde mobil cihazlarımızdan glikoz ölçümü yapmaya olanak sağlıyor.

Düzenli kan şekeri ölçümü, diyabet tedavisinin olmazsa olmazıdır. İlaç ve insülin kullanımının düzenlenmesi için hastanın günlük kan glikoz ölçümlerini gerçekleştirmesi ve kayıtları doktoru ile paylaşması gerekir. İsrail merkezli dijital sağlık şirketi DarioHealth, diyabet hastalarına akıllı telefona takılan bir kit aracılığıyla kolay kan glikoz takibi yapma olanağı tanıyor.

DarioHealth’in geliştirdiği ürün, akıllı telefonların şarj girişine takılan ufak bir kit ve bu kit ile senkronize çalışan mobil aplikasyondan oluşuyor. Hasta kiti telefonuna taktıktan sonra parmak ucundan aldığı kan örneğini şeker ölçüm çubuğuna damlatıyor ve çubuğu kite yerleştiriyor. Şeker ölçümünü gerçekleştiren kit, verileri Darioapp adındaki akıllı telefon uygulamasına aktarıyor ve ölçülen kan glikoz düzeyini ekranda gösteriyor. Bu şekilde gün içinde yapılan tüm ölçümlerin kaydını tutan uygulama, açlık ve tokluk kan glikoz düzeylerini sınıflandırarak hastanın günlük karbonhidrat alımını dengede tutmasına da yardımcı oluyor.

Yaklaşık 3 senedir diyabetli hastalara hizmet veren DarioHealth, mobil teknolojideki ilerlemelere ayak uydurmak ve hasta uyumluğunu arttırmak için büyük çaba sarfediyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde IphoneX gibi yeni nesil Apple cihazlarla çalışmasına imkân tanıyan donanımıyla FDA’den onay aldı.

Kaynak: MobiHealthNews

Submit a Comment