Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

BirleÅŸik Krallık’ta, Hastaneler Arası Dijital Kayıt Paylaşımı BaÅŸlıyor

BirleÅŸik Krallık’ta, Hastaneler Arası Dijital Kayıt Paylaşımı BaÅŸlıyor
Kubilay Han Uluerim

Lincolnshire, BirleÅŸik Krallık’taki 13 saÄŸlık ve sosyal bakım organizasyonu, InterSystems portalı kullanarak hasta bilgilerini paylaÅŸacak.

Yerel klinik yapılandırma grupları, tıp vakıfları ve yerel otoritelerden oluÅŸan Lincolnshire Health and Care, HealthShare’e yatırım yaparak, hasta kaydı paylaşım projesinin ilk aÅŸamasını Haziran’da baÅŸlatacağını açıkladı.

East Lincolnshire CCG’de Mal Saymanı olan Gary James’in dediÄŸine göre, proje bölgedeki yeni saÄŸlık ve sosyal bakım sistemi stratejisi sonucu doÄŸmuÅŸ. DeÄŸiÅŸmenin sonucunda, bölgedeki kurumlar arasındaki engellerin kalkacağı ve daha kaliteli hizmet verileceÄŸi söyleniyor. Bu programın parçası olarak Gary James, bir IM&T (bilgi yönetimi ve teknolojisi) ekibinin başına getirilmiÅŸ. Grup, pek çok klinik çalışanına, teknoloji tarafından nasıl desteklenmek istedikleri hakkında sorular sormuÅŸ. Bu soruya verilen cevap ise büyük çoÄŸunlukla aynı: ”dijital hasta kayıtlarının ortak olarak görülmesi”.

Lincolnshire Health and Care’in açıkladığına göre, proje için Primary Care Infrastructure Fund tarafından 1 milyon £ fon saÄŸlanmış. Haziran’da devreye girecek birinci aÅŸama, 6 sistemin baÄŸlanmasıyla baÅŸlayacak. Bunlar: ana hastane hasta yönlendirme sistemi, System C’den Medway, patoloji ve radyoloji sistemleri ve ek olarak 3 akıl saÄŸlığı sistemi.

Ä°lk aÅŸamada GP sistemlerinden veri çekilmeyecek, fakat hastanın Summary Care Record (SCR) hesabına bir baÄŸlantı yapılacak. GP sistemleri hizmeti verenlerle baÄŸlantı Ekim ayında saÄŸlanacak. Bölgedeki tüm saÄŸlık kuruluÅŸlarını birleÅŸtirmenin zor olduÄŸunu belirten James, Lincolnshire’ın %70’inin TPP SystmOne, geri kalanlarının ise Emis Web ve INPS gibi sistemleri kullandığını söylüyor.

 

Submit a Comment